Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Play-off je přerušeno Hokejová extraliga nebude hrát až do 29. března

Hokejová extraliga nebude hrát až do 29. března

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2020 - 14:55

Hokejová extraliga zastavila program finální fáze sezony. Odehrála se pouze první dvě utkání předkola play-off, dál se pokračovat nebude, soutěž je přerušena do 29. března. Shodly se na tom zástupci klubů nejvyšší soutěže, informaci zveřejnil server hokej.cz.

Sehrání extraligových zápasů omezují podmínky opatření, které v úterý přijala Bezpečnostní rada státu. Navíc není v současné situaci možné, aby byla porušena vyhlášená pravidla na ochranu veřejného zdraví, technické a bezpečnostní předpisy pro provoz hokejových hal.

Nejvyšší soutěž je tudíž prozatím pozastavena. „Kluby TELH výkonnému výboru svazu doporučily, aby byla TELH přerušena do 29. března. S tím, že pak bude situace aktuálně vyhodnocena," uvedl Josef Řezníček.
„29. březen je nezazší termín k tomu, abychom mohli dohrát Generali Česká play off. Předkolo by se dohrálo ve zkrácené verzi, následně po dnu volna by 1. dubna začalo čtvrtfinále ve zkrácené verzi na tři vítězné zápasy. Stejným způsobem by pak pokračovalo semifinále a finále do termínu 29. dubna," řekl Řezníček. Situace se může samozřejmě změnit. „Pokud se stav s epidemií zlepší, samozřejmě bychom play off rozehráli dřív," dodal.

Uvedený návrh vzešel z jednání zástupců klubu TELH s vedením Českého svazu, které vedl prezident svazu Tomáš Král. Výkonný výbor zasedne ve čtvrtek. „Nevidíme žádný důvod, proč by výkonný výbor tento názor neakceptoval," řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund s tím, že bude řešit také mládežnické soutěže.

TELH je připravena na všechny varianty. „Může se stát, že se objeví pozitivní nález v některé kabině, mezi hráči a členy realizačního týmu. V tom případě bychom museli soutěž ukončit. Všechno budeme sledovat a případně okamžitě reagovat," poznamenal Josef Řezníček.

Další články