Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Další změna Na stadiony už může více fanoušků

Na stadiony už může více fanoušků

foto: Petr Pelíšek

04. 08. 2021 - 16:02

Ligová fotbalová asociace v reakci na vydané mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví upravuje pravidla pro členské kluby s ohledem k možnému zaplnění stadionů při ligových utkáních. Podle upraveného Protokolu opatření LFA bude nově možné za určitých okolností naplnit diváky až 100% kapacity stadionu.

Pro případ, že bude návštěva na zápase omezena na maximálně 7 tisíc diváků (pozn. red. u stadionů s nižší kapacitou než 7000 nebo u větších stadionů z rozhodnutí klubu), tak se všichni návštěvníci musejí prokázat jedním z následujících dokladů o bezinfekčnosti.

To znamená:
- negativní PCR test absolvovaný nejdéle 7 dní před utkáním
- negativní antigenní test absolvovaný nejdéle 72 hodin před utkáním
- certifikát o prodělaném očkování, od jehož dokončení (druhá dávka či jednodávková vakcína) - před utkáním uplynulo alespoň 14 dní
potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v průběhu uplynulých 180 dní před utkáním

„Přístup klubů především z druhé nejvyšší soutěže, které mají menší stadiony, se tedy nebude muset nijak měnit oproti pravidlům ze začátku letošní sezóny. Tam mohou v plné míře navštívit zápasy všichni diváci testovaní nebo očkovaní anebo ti s prodělaným COVIDEM. U většiny prvoligových klubů s většími stadiony bude kladen důraz především na očkované fanoušky, kteří mohou naplnit ligové stadiony nad rámec tří tisíc až do plné kapacity,“ popsal Dušan Svoboda předseda Ligového výboru LFA.

V případě, že klub na své utkání pustí více než 7 tisíc diváků, tak možnost prokázat se negativním výsledkem testu bude platit jen pro tři tisíce z celkového počtu návštěvníků a všichni ostatní diváci až do plné kapacity stadionu se musejí prokázat buď dokladem o prodělání nemoci v posledních 180 dnech nebo certifikátem o dokončeném očkování před nejméně 14 dny.

Ligový výbor LFA schválil novou verzi Protokolu opatření, ve které bylo kromě kapacit stadionů upraveno několik souvisejících opatření. Nový předpis pro členské kluby Ligové fotbalové asociace bude v souladu s Mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví platit od neděle 1. srpna. „Není to samozřejmě šťastné rozhodnutí, protože v sobotních utkáních budou platit ještě jiná pravidla než v neděli. V rámci Ligového výboru jsme se však rozhodli umožnit fanouškům dorazit ve vyšším počtu už na nedělní zápasy a nový protokol tak bude platný od neděle,“ dodal Dušan Svoboda.

Další články