Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Repre hraje ve Skotsku Šilhavý je v karanténě, tým povede asistent Chytrý

Šilhavý je v karanténě, tým povede asistent Chytrý

foto: fotbal.cz

13. 10. 2020 - 19:00

Reprezentační tým vyráží v úterý na poslední říjnový zápas do Skotska, kde sehraje ve středu večer čtvrtý zápas Ligy národů proti domácímu výběru. Reprezentace ihned po nedělním vítězství 2:1 nad Izraelem v Haifě se přesunula oproti plánu zpět do Prahy. Původně měla odletět rovnou do Skotska k dalšímu zápasu, který se bude hrát ve středu v Glasgow. Místo toho se v Praze podrobila dalšímu testování na koronavirus.

Přetestování odhalilo dva pozitivní testy. Jeden se objevil u jednoho z hráčů, druhý měl hlavní trenér Jaroslav Šilhavý. Tým se do Skotska přesune v úterý, v zápase jej povede asistent trenéra Jiří Chytrý.

Do nominace byli doplněni záložníci Tomáš Malinský a Michal Sáček i útočníci Tomáš Poznar a Michael Rabušic. Do Skotska tak vyráží 20 hráčů do pole a tři brankáři.

"Vycházeli jsme z těch postů, které nám chyběly. V tom posledním utkání v Izraeli to pro nás byly komplikace směrem ke střídání, vstupování, když jsme chtěli něco udělat s vývojem zápasu. Takže jsme doplnili posty, které nám chyběly a které mohou být potřeba v dalším utkání ve Skotsku," řekl Jiří Chytrý.

Zápas je na programu ve středu 14. října od 20:45 středoevropského času v Glasgow na stadionu Hampden Park.

Nominaci České reprezentace na utkání ve Skotsku
Brankáři
Tomáš Koubek, Filip Nguyen, Tomáš Vaclík
Obránci
Jan Bořil, Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, David Hovorka, Pavel Kadeřábek, Ondřej Kúdela, Aleš Matějů, Filip Novák, Tomáš Petrášek
Záložníci
Vlaidmír Darida, Alex Král, Tomáš Malinský, Lukáš Masopust, Lukáš Provod, Michal Sáček, Tomáš Souček, Petr Ševčík
Útočníci
Tomáš Poznar, Michael Rabušic, Matěj Vydra

Další články