Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Pozor, změna! Všechny zápasy FORTUNA:LIGY už jen na placených kanálech

Všechny zápasy FORTUNA:LIGY už jen na placených kanálech

foto: Petr Pelíšek

30. 06. 2021 - 14:47

Česká televize už nebude vysálat zápasy nejvyšší fotbalové soutěže. Naopak diváci O2 TV Sport mají jistotu, že nejatraktivnější sportovní obsah si mohou užívat i v příštích letech. Společnost O2 prodloužila vysílací práva na českou nejvyšší fotbalovou soutěž o další dvě sezony. Navíc od nového ročníku budou dostupné všechny zápasy FORTUNA:LIGY pouze na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Na fanoušky tak čekají stovky oblíbených přímých přenosů. Dnes o tom informoval web Ligové fotbalové asociace.

„FORTUNA:LIGA skvěle doplňuje náš prémiový sportovní obsah v O2 TV, mezi který patří například hokejová extraliga, tenisový okruh WTA nebo anglická Premier League na Premier Sportu. Nyní se nám u české fotbalové ligy podařilo v předstihu aktivovat předkupní právo i na sezony 2022/2023 a 2023/2024, náš zákazník má i nadále jistotu, že nepřijde o žádný zápas, kteréhokoliv klubu,“ sdělila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV. K prodloužení práv došlo díky uplatnění opce u smlouvy se společností Pragosport, která je držitelem vysílacích práv na nejvyšší fotbalovou soutěž.

Stanice O2 TV Sport bude nyní z každého kola FORTUNA:LIGY vyrábět čtyři televizní utkání v nejlepší vysílací kvalitě. Další čtyři duely pak nabídne v tzv. streaming kvalitě. Na základě dohody mezi O2 TV a Ligovou fotbalovou asociací, která řídí profesionální soutěže, se bude v soutěžním ročníku 2021/22 hrát převážná většina utkání v sobotu a neděli v novém vysílacím schématu. Odpadnou tak mezi fanoušky nepříliš oblíbené páteční předehrávky nebo pondělní dohrávky. Každý víkendový den se odehrají čtyři duely FORTUNA:LIGY. V letním období budou sobotní i nedělní zápasy startovat v 16:00 a 19:00, zimní část pak nabídne zápasy ve 14:00 a 17:00.

Stanice O2 TV Sport se již nyní intenzivně chystá na nadcházející ročník, ve kterém přinese hned několik významných změn. „Čeká nás léto plné inovací. Připravujeme nový vysílací formát FORTUNA:LIGY, finalizujeme výstavbu nového studia, kde zapojíme i rozšířenou realitu, která umožní vkládat 3D grafiku nebo přenést hosta odkudkoliv do studia. Věřím, že se nám podaří dotáhnout ještě další zajímavé novinky, které by divákům O2 TV udělaly radost,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

„Jsme velmi rádi, že FORTUNA:LIGA se stala žádaným produktem a láká stále rostoucí zájem televizních diváků, díky čemuž se O2 rozhodlo uplatnit opci na prodloužení svých vysílacích práv. Je to pro nás a ligové kluby důkaz stability i dobrý signál do budoucna. Zároveň je pro nás podstatná i kvalita přenosů a celkové pokrytí všech utkání FORTUNA:LIGY jako nejsledovanější profesionální soutěže v Česku,“ doplnil Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace.

Televize O2 TV je dostupná pro všechny diváky na českém území. Ke sledování stačí jakékoli připojení k internetu. Například předplacený tarif O2 TV Sport Pack si může každý pořídit za 199 Kč na třicet dní. Fanoušci se mohou dívat s celou rodinou a užívat si mnoha funkcionalit. Velkou výhodou je unikátní multidimenze, díky které lze přehrát jakýkoliv zápas až sedm dní zpětně nebo sledovat několik sportovních přenosů současně, cokoli si zastavit, přetočit nebo nahrát.

Další články