Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Chutný recept Jak na křupavé nakládačky? Třeba takto

Jak na křupavé nakládačky? Třeba takto

foto: Pixabay

06. 08. 2019 - 16:00

Okurková sezona nemusí nutně symbolizovat zahálku – my kulináři ji totiž naopak vítáme, protože to znamená jediné. Je čas pustit se do zavařování!

Pokud byste si chtěli letos připravit domácí nakládačky, ale nevíte jak, nebo se vám okurky nikdy nepodařilo připravit správně ochucené, a hlavně pěkně křupavé, zkuste léty ověřený recept s podrobným popisem a vaše šance na úspěch se podstatně zvýší! Okurky vybírejte co nejpevnější a raději menší – na závěr článku najdete pro jistotu i recept na zpracování těch přerostlých nebo salátových.

Budeme potřebovat. Na nálev: 1 l vody, 300 ml kvasného lihového octa, 80 g cukru krupice, 30 g sol Na 1 sklenici o 720 ml: 400 g okurek, 250 ml nálevu, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, ½ lžičky hořčičných semínek, 2 plátky cibule, 2–3 snítky kvetoucího kopru nebo 2 vinné listy

Podle chuti pak dodáme kolečka mrkve, česnek, chilli papričky a plátky křenu.

Sklenice a víčka omyjeme saponátem a dvakrát je v čistém dřezu prolijeme vroucí vodou. Během práce s nimi pak zacházíme opatrně, abyste se nedotkli jejich okrajů a vnitřků. Nejméně hodinu předem okurky namočte do studené vody, aby se zbavily nečistot. Poté je kartáčkem opatrně odrhněte.

Mezitím si připravte nálev smícháním všeho dohromady. Do sklenice nacpeme okurky a všechny ostatní přísady podle naší chutě. Zavřeme a těšíme se na výsledek!

Další články