Česko se připravuje na další ročník akce Ukliďme svět
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
12. 07. 2020 - 12:00
Rtuť teploměrů pomalu stoupá, a tak často hledáme způsob, jak se zchladit. Proto vám tentokrát přinášíme recept na jednoduchou domácí zmrzlinu, kterou zvládnete i bez zmrzlinovače.
Ingredience:
2 banány
cca 400 g zmraženého ovoce (třeba rybízu, třešní nebo jahod)
1 kelímek smetany na šlehání, nebo zakysané smetany
a formičky na nanuky
cukr dle chuti
Postup:
Zmrzlina je velmi jednoduchá. Vytáhneme zamražené ovoce a rozmixujeme, přidáme banány a znovu spustíme mixér. Poté opatrně přimícháme našlehanou smetanu, nebo nenašlehanou :-) zakysanou smetanu a případně dosladíme podle chuti. Výhodou tohoto receptu je, že díky zmraženému ovoci můžeme zmrzlinu rovnou podávat.
Pokud chceme zmrzlinu zamrazit, aby byla kdykoli k dispozici, doporučujeme použít formičky na nanuky. Tak nemusíte zmrzlinu po vytažení z mražáku náročně porcovat.
Pokud použijete smetanu ke šlehání, bude zmrzlina jemnější a o něco sladší. Se zakysanou smetanou je naopak kyselejší a možná trochu víc osvěží. Pokud smetany vynecháte, dostanete veganskou verzi. V tom případě ale doporučujeme použít více kusů banánu.
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
Není jednoduché najít vysvětlení proto, proč se právě konec roku stává obdobím, kdy se tradičně…
Už brzy hodiny v českých domácnostech odbijí poslední vteřiny starého a první vteřiny nového roku.…
Faktickým začátkem vánoc není 24. prosinec, ale až den poté, Boží hod. Jde o Den narození Páně.…
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
Svůj poslední koncert odehrál František Nedvěd v pátek 9. července na olomouckém Horním náměstí.…