Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Ledová plocha Bruslení v Pardubicích letos skončilo předčasně

Bruslení v Pardubicích letos skončilo předčasně

foto: Pixabay

26. 02. 2020 - 10:00

Provoz kluziště v zimním sportovním parku na pardubickém závodišti pro tuto zimní sezonu skončil. Předčasně jej ukončilo teplé počasí.

„Bruslení na závodišti muselo být ukončeno. Chladící zařízení už při stávajícím rázu počasí nebylo schopno udržet ledovou plochu v přijatelném stavu,“ konstatoval náměstek primátora Petr Kvaš.

Nekrytá ledová plocha na pardubickém závodišti za paddocem fungovala od poloviny prosince, veřejnému bruslení a bruslení škol měla podle plánu sloužit do konce února. „Ze začátku nám počasí přálo, navíc letošní průběh zimy nedával mnoho příležitostí k provozování zimních sportů v přírodě. Za celou dobu provozu si na závodiště přišlo zabruslit přes 30.000 lidí, a to není málo. Je vidět, že tento projekt má budoucnost,“ dodal náměstek.

Kluziště s umělou ledovou plochou pořídili Pardubice v loňském roce. Tehdy jej za zhruba stejnou dobu využilo přes 20.000 lidí. Plocha je na závodišti montována po skončení dostihové sezony a během března opět uklizena. Letos byla umístěna mimo dostihovou dráhu a tato volba se osvědčila. Součástí kluziště je večerní osvětlení, zázemí, tedy šatny, občerstvení a další služby, byly umístěny ve vestibulu tribuny D, odkud vede ke kluzišti speciální chodník.

 

Další články