Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Hledá se stavitel Cesta z Vršova do Trhové Kamenice se možná dočká opravy

Cesta z Vršova do Trhové Kamenice se možná dočká opravy

30. 05. 2019 - 14:00

V rámci Integrovaného regionálního operačního programu uspěl kraj s žádostí na spolufinancování rekonstrukce silnice z Třemošnice do Trhové Kamenice v délce 30 kilometrů s předpokládanou hodnotou půl miliardy korun. Na stavitele prvního úseku z Vršova do Trhové Kamenice nyní rada kraje vyhlašuje výběrové řízení. Předpokládaná hodnota tohoto osmikilometrového úseku činí 146 milionů včetně DPH.

„Celý třicetikilometrový úsek od Třemošnice přes Seč, Vršov až do Trhové Kamenice uspěl v rámci 70. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu a postupně začínáme s jeho realizací, která bude velmi náročná, protože trasa silnice kříží několik vodních toků, které jsou převáděny propustky a jedním mostem, který  bude kompletně modernizován,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Předpokládaná hodnota tohoto osmikilometrového úseku z Vršova přes Horní a Dolní Bradlo až po křižovatku se silnicí I/37 v Trhové Kamenici činí před soutěží 146 milionů korun včetně DPH,“ řekl hejtman.

V rámci celého regionu se jedná o stěžejní krajskou investici, jejíž příprava je náročná nejen co do samotné stavby. „V rámci majetkoprávních vypořádání jsme museli řešit okolo 100 případů, což kladlo velké nároky na naše úředníky. V tuto chvíli je celý osmikilometrový úsek vyřešen, a proto můžeme začít soutěžit. Doufám, že nám řidiči prominou omezení, která s rekonstrukcí silnice souvisí, ale následně dostanou opravenou silnici, která bude v parametrech odpovídajících zatížení komunikace. I touto cestou chceme pomoci celému regionu Hlinecka k lepší silniční infrastruktuře,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Lhůta pro podání nabídky do výběrového řízení končí 1. července. Předpokládané předání staveniště je stanoveno na 16. září letošního roku. „Ekonomická výhodnost nabídek bude hodnocena podle nejvýhodnějšího poměru nabídkové ceny a kvality, kdy nabídková cena má váhu 80 procent a dodavatelem nabídnutý termín dokončení stavby 20 procent. Jako nejvýhodnější tedy může být vybrána i jiná než nejlevnější nabídka,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Další články