Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Úprava 705 metrů Kraj dokončil opravu lesního úseku z Hrádku na Choceň

Kraj dokončil opravu lesního úseku z Hrádku na Choceň

foto: Pardubický kraj

24. 10. 2019 - 16:00

Další část opravované silnice mezi Ústím nad Orlicí a Chocní je od minulé středy oficiálně v provozu. Úsek od lesní křižovatky se silnicí III/36016 po začátek obce Hrádek měří 705 metrů, vyšel investora, kterým je Pardubický kraj, na více jak 47 milionů korun. Modernizace úseku, který se nachází v nestabilním podloží, byla velmi náročná. Kromě zcela nové konstrukce vozovky byl řešen také odvodňovací systém a do kritických míst byl osazen zádržný systém.

„Úsek z Hrádku směrem na Jehnědí patří mezi velice složité z hlediska geologického, jelikož je zde náročný a nestabilní terén. Silnice jako taková byla navíc v těchto místech velmi poničená a v některých případech ujížděl i svah. Celkové náklady se proto vyšplhaly na více jak 47 milionů korun včetně DPH,“ uvedl hejtman Martin Netolický a dodal, že se v oblasti nejedná o jedinou krajskou investici. „Pro nás je velmi důležité, že se postupně, i díky přispění evropských fondů, daří modernizovat jednotlivé úseky mezi Ústím nad Orlicí a Chocní. Ještě v letošním roce máme avizováno zprůjezdnění navazujícího úseku přes obce Loučky a Svatý Jiří. Snažíme se s dodavateli vždy jednat tak, aby dopravní omezení pro řidiče bylo co nejkratší,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš ocenil spolupráci stavebních firem. „Jsem velmi rád, že stavební firma, která realizovala tento úsek, velmi dobře komunikovala s dodavatelem vedlejší stavby tak, aby bylo možné zkrátit jejich termín dokončení. Jsem přesvědčený, že takto by měly firmy spolupracovat. Firma Mados a všichni zainteresovaní předvedli skvělou práci, za kterou jim děkuji,“ řekl Michal Kortyš.

Další články