Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Krajská dotace Letohradská průmyslovka získá dílny za 36 milionů korun

Letohradská průmyslovka získá dílny za 36 milionů korun

foto: Pixabay

11. 07. 2019 - 07:55

Jednou ze středních škol, do kterých Pardubický kraj dlouhodobě investuje nemalé finanční prostředky, je také Průmyslová střední škola v Letohradě. O aktuálním stavu investičních projektů a dalším rozvoji školy jednali se starostou města Petrem Fialou zástupci kraje v čele s hejtmanem Martinem Netolickým a radním pro oblast školství Bohumilem Bernáškem.

„Pokud se ohlédneme za investicemi posledních tří let, tak se pohybujeme na částce necelých 75 milionů korun. Dominantní částka připadá na výstavbu dílen a odborných učeben za 37,5 milionu korun z podporou Integrovaného regionálního operačního programu. V tuto chvíli jsme společně s panem starostou otevřeli otázku dalšího využití pozemků v okolí školy, kdy město získalo pozemky po bývalém mlýnu v blízkosti silnice na Ústí nad Orlicí. Jednou z variant je řešení tělocvičny a parkovacích míst pro školu. O konkrétních otázkách budeme diskutovat v průběhu letních měsíců,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Rozvoj školy a záměry kraje kvituje také starosta Letohradu Petr Fiala. „Krajské investice nejen do školství jsou ve městě za poslední roky velmi patrné. Jsem proto rád, že poté, co bude letos dokončena výstavba dílen a odborných učeben, můžeme jako město nabídnout spolupráci na dalším rozvoji. Vzhledem k tomu, že jsme získali pozemky po bývalém mlýnu v blízkosti areálu v Ústecké ulici, tak se dokonale nabízí využití právě pro školu, ale také pro letohradskou veřejnost v modelu, který je přínosný jak pro samotnou školu, tak pro město,“ řekl starosta Letohradu Petr Fiala.

Kromě vybudování dílen investoval kraj také do energeticky úsporných opatření. „Na konci května jsme kolaudovali zateplenou budovu učeben a dílen v areálu v Ústecké ulici a v srpnu by měla být dokončena investice na domově mládeže, v jídelně a tělocvičně na Komenského ulici. Obě investice čerpají finance z Operačního programu životní prostředí a činí zhruba 36,5 milionu korun,“ sdělil krajský radní pro oblast školství Bohumil Bernášek.

Další články