Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Investice za 12 milionů Pacienti v Brandýse mají k dispozici moderní vodoléčbu

Pacienti v Brandýse mají k dispozici moderní vodoléčbu

foto: Pardubický kraj

02. 10. 2019 - 08:53

Rehabilitační ústav v Brandýse nad Orlicí se několik měsíců po otevření nového rehabilitačního bazénu dočkal dalšího zlepšení. Za přítomnosti hejtmana Martina Netolického a radního pro oblast zdravotnictví Ladislava Valtra bylo v úterý uvedeno do ostrého provozu moderní pracoviště vodoléčby. Celkové náklady, na kterých se podílel jak kraj, tak samotné zařízení, jsou přes 12 milionů korun.

„Dokončení rekonstrukce vodoléčby plynule navázalo na modernizaci rehabilitačního bazénu. V tomto případě se jednalo o investici v souhrnné výši 12 milionů korun. Sedm milionů na stavební část šlo přímo z rozpočtu Pardubického kraje, pět milionů na vybavení pak z rozpočtu organizace,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který také vylíčil neduhy původního pracoviště.

„Technický stav staré vodoléčby odpovídal roku 2004. Vzduchotechnika nesplňovala požadavky na výměnu vzduchu a nebylo řešeno odvlhčení, dispozice vstupních prostor nevyhovovala potřebám imobilních pacientů a původní vířivá vana také již neodpovídala požadavkům nových hygienických norem, protože neměla přelivné žlábky,“ řekl hejtman Netolický.

Nové pracoviště si pochvaluje také ředitelka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Světlana Jeřábková. „Rekonstrukcí vodoléčby jsme získali moderní a velice krásné prostory, kde poskytujeme rehabilitační procedury našim pacientům bezpečně a dle platných norem. Jedná se o pracoviště, kam se pacienti rádi vrací a suché masážní vany patří k našim nejžádanějším procedurám,“ sdělila ředitelka.

Další články