Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Pardubice finančně podpoří krajské záchranáře

Pardubice finančně podpoří krajské záchranáře

foto: Pixabay

04. 12. 2019 - 09:00

Město plánuje formou dotace podpořit Zdravotnickou záchrannou službu Pardubického kraje. Radní na svém pondělním jednání doporučili zastupitelstvu odsouhlasit uvolnění částky ve výši zhruba 105 tisíc korun, které by byly následně využity na nákup vybavení pro Zdravotnické operační středisko.

Za částku, kterou by město vyčlenilo z Programu podpory v sociální a zdravotní oblasti, by záchranáři nakoupili speciální vybavení, které má zvýšit kvalitu a komfort Zdravotnického operačního střediska sídlícího v Pardubičkách. „Péči zdravotnické záchranné služby využívá řada pardubických občanů, mnohdy v opravdu závažných a rizikových situacích. Je třeba zajistit pracovníkům ideální podmínky, obzvlášť u takto náročných a stresových povolání, jakým právě záchranáři jsou,“ podotýká primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že o dotační podpoře budou zítra rozhodovat ještě zastupitelé města.

„Záchranáři by částku využili na koupi křesel pro velmi náročnou a zodpovědnou práci pracovníků operačního střediska, kteří jsou prvním kontaktem s volajícím o pomoc a musí proto být naprosto soustředění a v dobré kondici. Konstrukce křesel odpovídá náročnosti práce a požadavkům pro nepřetržitý čtyřiadvacetihodinový provoz střediska. Dotace města by přispěla na padesát procent pořizovacích nákladů, zbylou část by pokryla zdravotnická záchranná služba ze svých zdrojů,“ objasňuje náměstek primátora Jakub Rychtecký, do jehož gesce spadá mimo jiné právě zdravotnictví. Dodává, že snahou města je podporovat zdravotnická zařízení pravidelně. Kromě této dotace zastupitelé nedávno schválili dotaci ve výši tří milionů korun, určených na pořízení operačního očního mikroskopu pro oční oddělení pardubické nemocnice. Loni nemocnice díky městské dotaci ve stejné výši pro změnu pořídila techniku pro urologické oddělení.

Další články