Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Česko v Rusku Škoda Auto investuje v Kaluze, oblast láká další podnikatele

Škoda Auto investuje v Kaluze, oblast láká další podnikatele

foto: Pardubický kraj

26. 08. 2019 - 09:00

V rámci cesty do Moskvy a Kalužské oblasti navštívila delegace Pardubického kraje, města Pardubic a společnosti EBA dvě průmyslové zóny a to Vorosino a Grabtsevo v okolí Kalugy. V těchto moderních průmyslových parcích mají své závody společnosti jako Samsung, L´Oreal nebo také Škoda Auto v rámci koncernu Volkswagen. Čeští investoři a společnosti mají v oblasti dobré jméno, a proto mají v plánu rozvíjet vzájemné kontakty. Takovým příkladem je ruská společnost Reshnastil a česká Perfo Linea.

„Kalužská oblast je velmi technologicky vyspělou, což dokazují také průmyslové parky a zvláštní ekonomické zóny. Tento status spočívá v tom, že investor získá za velmi výhodných podmínek pozemky včetně napojení na inženýrské sítě a místní komunikace, a dále je po určitou dobu zvýhodněn, co se týká daňových odvodů. To umožnilo přilákat velké investory jako Samsung, L´Oreal či řadu automobilových koncernů včetně Volkswagenu,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že v Kalužské oblasti se nachází dvě zóny s tímto statusem.

„Potenciální investoři z České republiky mají v těchto zónách dveře otevřené a bude jim ze strany regionu věnována maximální možná pozornost,“ řekl hejtman s tím, že konkrétní kontakty již probíhají mezi ruskou společností Reshnastil a českou firmou Perfo Linea, která je největším výrobcem perforovaných materiálů u nás. Vyrábí například děrované plechy, tahokov, ocelové rošty, schodišťové stupně, ocelové dopravní pásy, svařované sítě a pletiva.

Další články