Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Za 30 milionů Střední v Třemošnici přes prázdniny zatepluje budovu dílen

Střední v Třemošnici přes prázdniny zatepluje budovu dílen
Zdroj: PK

foto: FOTO: MMP

09. 07. 2019 - 10:02

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické v Třemošnici je jedinou krajskou školou v tomto regionu. V rámci své návštěvy ji proto i přes prázdninový režim navštívil hejtman Martin Netolický. I přesto, že si studenti užívají léta, škola nespí. Kraj zde totiž za téměř 30 milionů korun zatepluje budovu dílen. S ředitelkou Janou Sýkorovou jednal hejtman nejen o krajských investicích, ale i naplněnosti jednotlivých oborů, dopravní obslužnosti a spolupráci s partnerským regionem na Ukrajině.

„Zateplení budovy dílen ze 70. let je součástí velkého množství krajských projektů obdobného typu. Podobně nyní dokončujeme energeticky úsporná opatření například v Letohradě. V tomto případě se jedná o rozsah 30 milionů korun. Dokončení prací předpokládáme v listopadu, avšak práce v interiéru haly musí být dokončené se začátkem školního roku,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Celková kapacita školy byla v loňském školním roce naplněna z poloviny „ V rámci krajské podpory vybraných oborů stipendiem podporujeme obory obráběč kovů, strojní mechanik a nástrojař. Nejvytíženějším oborem je pak mechanik seřizovač,“ řekl hejtman s tím, že škola měla v loňském školním roce otevřeno deset studijních oborů.

Ředitelka školy požádala hejtmana o pomoc při jednáních s Krajem Vysočina a Středočeským krajem ohledně usnadnění dojíždění studentů z a do školy. „Bohužel v tuto chvíli neexistuje dobré napojení z Kraje Vysočina, jelikož autobusy končí v Běstvině a dále nepokračují. Druhým problémem je dřívější odjezd vlaku z Třemošnice do Čáslavi. Budeme se snažit domluvit s kolegy ze Středočeského kraje, aby byl posunut odjezd jednoho páru vlaku. Ten nyní odjíždí ve 14 hodin a studenti jej tak nemohou stihnout,“ uvedl hejtman Netolický.

Ten s ředitelkou školy hovořil také o mezinárodním projektu na vzdělávání svářečů kovů, studentských výjezdech v rámci programu Erasmus+ a spolupráci s partnerskými školami na Zakarpatí.

Další články