Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Čest jeho památce Zemřel bývalý profesionální hasič kapitán Bohuslav Šulc

Zemřel bývalý profesionální hasič kapitán Bohuslav Šulc

foto: Pixabay

21. 08. 2019 - 09:00

S velkým zarmoucením oznamujeme všem, že ve věku 68 let zemřel bývalý příslušník HZS Pardubického kraje kapitán Bohuslav Šulc.

K profesionálním hasičům nastoupil v září roku 1994 ke Správě a útvaru Sboru požární ochrany Chrudim jako technik. Za dobu své praxe u hasičů vykonával funkci lektora při školení velitelů a strojníků. V roce 1995 absolvoval velitelský kurz a byl předurčen pro funkci velitele stanice. 

Velkou zásluhu měl Bohuslav Šulc na výstavbě požární stanice Seč. Výstavbě se věnoval se stoprocentním nasazením a stanici Seč vedl celých 20 let.

Z jeho iniciativy se vybudovalo na požární stanici zázemí pro nácvik disciplín v požárním sportu. Až do konce své kariéry u profesionálních hasičů se aktivně zapojoval do odborné přípravy velitelů a strojníků JSDH obcí. 

Velmi se také podílel na preventivně-výchovné činnosti. Byl skvělým a nezapomenutelným moderátorem řady společenských akcí a soutěžních klání pořádaných nejen hasičským záchranným sborem.

Příslušníkem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje územního odboru Chrudim byl až do prosince 2015, kdy jeho služební poměr skončil.

Další články