Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Po dlouhé nemoci Zemřel Karel Gott, zpěvák v poslední době bojoval s nemocemi

Zemřel Karel Gott, zpěvák v poslední době bojoval s nemocemi

foto: Wikipedia

02. 10. 2019 - 10:33

Nezpochybnitelně nejvýznamější zpěvák české populární hudby Karel Gott zemřel. Bylo mu osmdesát let. Na hudební scéně se pohyboval přes padesát let, vydal více než tři stovky desek a tisícovků písní. Jeho hvězda překročila hranice České republiky, oblíbený byl také v Německu.

Informaci o zpěvákově úmrtí přinesla Česká tisková kancelář, které to, že Karel Gott zemřel v kruhu rodiny v úterý krátce před půlnocí, potvrdila zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová.

Karel Gott se narodil 14. července 1939 v Plzni. Chtěl studovat výtrvarné umění, ale to se mu nepoštěstilo. Vyučil se elektromontérem v podniku ČKD, ale brzy začal vystupovat hlavně jako zpěvák, profesionálem se stal v roce 1960.

Gott se stal nesmrtelným i díky tomu, jakým způsobem dominoval nejprve Zlatému a následně i Českému slavíkovi. Během padesáti let se podařilo jen sedmi zpěvákům ho o titul připravit. Vyučený elektromontér z Plzně zůstane v srdcích lidí ještě dlouho, protože jeho stopa je nesmazatelná.

Poslední roky života se Gott potýkal se zdravotními problémy. V listopadu 2015 u něj lékaři diagnostikovali Non-Hodgkinův lymfom, koncem února 2016 absolvoval poslední chemoterapii a nádor zmizel. Kvůli různým operacím se ale Gott k lékařům pravidelně vracel.

Další články