Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Handicap tour 2019 Hamzova léčebna v Luži hostila 5. letní den

Hamzova léčebna v Luži hostila 5. letní den

foto: Pardubický kraj

29. 07. 2019 - 09:04

Ve středu se v Hamzově léčebně v Luži konal 5. letní den spojený s Handicap tour 2019. Pacientům i návštěvníkům nabídl ukázku lidových tradic, možnosti turistiky a představil subjekty zajišťující pracovní uplatnění nebo volnočasové a sportovní aktivity zdravotně postižených. Akci podpořili předseda Národní rady osob se zdravotním postiženým ČR Václav Krása a krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

„Hamzovu léčebnu navštěvuji se zájmem často. Doslova na každém kroku vždy vidím, jak se zde pořád něco děje a zlepšuje. Letní den plný her je tu už po páté a stává se tradiční akcí. Myslí tu však i na důležité drobnosti, jako jsou nové květiny nebo další zajímavá zákoutí nádherného parku,“ sdělil radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Součástí programu byly ukázky speciálně upravených vozidel a kompenzačních pomůcek a nabídka služeb pro zdravotně postižené. Své aktivity prezentovaly organizace, které pomáhají hendikepovaným a zajišťují jim vzdělání a poradenství.

„Hlavní ideou programu bylo ukázat našim pacientům i veřejnosti dnešní možnosti nejen v oblasti péče nebo služeb, ale zejména i možnosti aktivního sportovního, kulturního i turistického vyžití, které se lidem se zdravotním postižením nabízí, a které je stále více dostupnější i pro lidi s hendikepem,“ řekl ředitel Hamzovy léčebny Václav Volejník.

"V arboretu jsem také na místě vyzkoušel novou mobilní aplikaci, která je užitečným průvodcem po celém areálu zdejší léčebny,“ ocenil radní Ladislav Valtr.

V rámci 51. Košumberských sportovních her byly představeny sporty i další zajímavé aktivity určené specifickým skupinám osob všech generací, které si zájemci mohli vyzkoušet. Dospělí i děti tak získali zkušenost z jízdy na trenažéru handbike či na tricyklu.

Program obohatilo i hudební a zábavné vystoupení a promítání krátkých filmů o krásách a tradicích Pardubického kraje nebo z prostředí Hamzovy léčebny.

Další články