Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Divadelní představení Král jelenem se vrací na Kunětickou horu

Král jelenem se vrací na Kunětickou horu

19. 06. 2019 - 10:08

Herci Východočeského divadla Pardubice se na konci května opět po roce navrátili na vyhlídku hradu Kunětická hora, kde o víkendech odehráli reprízy výpravné pohádky Kráska a zvíře s Veronikou Čermák Mackovou a Josefem Láskou v titulních rolích.

Nadcházející dva víkendy zde budou patřit bláznivé komedii Král jelenem, která se rovněž nese v pohádkovém duchu. Vloni ji v magickém prostoru pod hradem inscenoval slovenský režisér Marián Pecko – připomeňme jeho předešlé, divácky velmi oblíbené plenérové tituly Sen noci svatojánské či Cikáni jdou do nebe. Veselohra slavného barokního komediografa Carla Gozziho pojednává o lásce, zášti, touze po moci, chamtivosti a jiném lidském dychtění. Zárukou skvělé zábavy je nejen jméno osobitého režiséra, mimořádně humorné situace a exotický námět, ale v neposlední řadě i živý jazzový sextet a obsazení hlavních rolí, které ztvárňují Milan Němec, Ladislav Špiner a Martina Sikorová. Reprízy jsou naplánovány na 20., 21., 22., 28., 29. a 30. června od 20.30 hodin.

Poslední tři reprízy divadlo nabízí za mimořádnou cenu jako dárek dětem i jejich rodičům na oslavu konce školního roku a vstupu do letních prázdnin.

Další články