Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

soutěž pekařů z celé ČR Pardubice si užily Dny chleba, zabodovaly United Bakeries

Pardubice si užily Dny chleba, zabodovaly United Bakeries

07. 06. 2019 - 13:21

Tradiční pekařskou slavnost a národní soutěž Dny chleba, kterou každoročně pořádá Svaz pekařů a cukrářů v České republice, viděly Pardubice letos již po pětadvacáté. Z 95 přihlášených vzorků pečiva se nejvíce líbily výrobky společnosti United Bakeries, která zvítězila v těžké konkurenci hned v několika kategoriích.

Do soutěže bylo celkem přihlášeno 95 vzorků v jednotlivých kategoriích: Chléb roku 900-1200 g (32), Chléb roku 500-800 g (19), Chléb bez hranic (25), Novinka roku (19). V kategorii Chléb mladých hodnotili přihlášené vzorky studenti SPŠPaS Pardubice.  Vyhlášení výsledků se uskutečnilo ve středu 5. června 2019 na Pernštýnském náměstí v rámci zahajovacího ceremoniálu Dnů chleba, hodnotitele nejvíce zaujal chléb z pekáren United Bakeries.

Chleby posvětil kardinál Duka, akce přilákala celé rodiny

Dny chleba navštívila jako každoročně řada významných osobností. Chléb jako boží dárek posvětil osobně kardinál Duka, ceny vítězům v jednotlivých kategoriích předal ministr zemědělství Toman. Pro děti byla připravena dětská pekárna, kde si mohly vytvarovat a následně upéct svůj vlastní chléb. Celou akci doprovodil také odborný seminář zaměřený na aktuální trendy při výrobě chleba a na další technologie pro pekaře a cukráře.

Téma dialogů mezi návštěvníky: Penam a jeho toasty

Mediální scénou v České republice v současné době koluje kauza dotací na toastovou linku pro pekárnu Zelená louka společnosti Penam ve výši 100 milionů korun, nejinak tomu bylo i na Dnech chleba. Stánek Penamu obklopili zvědavci, kteří chtěli ochutnat slibovaný toast bez konzervantů, samotná společnost Penam ale překvapivě nezvítězila v žádné z vyhlášených kategorií.

Chtěli jsme se na to na místě zeptat osoby z nejpovolanějších, Ing. Jaroslava Kurčíka, předsedy představenstva Pekárna Zelená louka, a.s. i mateřské PENAM, a.s., ale utekl před námi zadním vchodem ;)

Další články