Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Východočeské divadlo se loučí s muzikálovou komedií

Východočeské divadlo se loučí s muzikálovou komedií

foto: VČD

11. 01. 2020 - 09:00

Právě dnes, v sobotu 11. ledna se na velkém jevišti Východočeského divadla uskuteční derniéra broadwayského muzikálu Kvítek z horrroru, který v Pardubicích inscenoval brněnský režisér s vynikající muzikálovou „praxí“ Petr Gazdík.

„Ústřední dvojici příběhu tvoří zaměstnanci květinářství nevrlého pana Muschnika naivní mladík Seymour a neméně prostoduchá, ale velice roztomilá blondýnka Audrey. Zapadlý obchod je téměř před krachem, před kterým ho však Seymour zachrání, když vypěstuje zcela neznámý druh, jak se později ukáže, masožravé rostliny, jež okamžitě přitáhne pozornost všech zákazníků i médií. Společně s Audrey, do níž je tajně zamilovaný, se mu tak podaří odrazit podnik svého zaměstnavatele ode dna. Obchod vzkvétá stejným tempem, jakým jeho maskot nabývá gigantických rozměrů. Úspěch si ale žádá oběti, a to doslova,“ připomíná děj dramaturgyně Anna Hlaváčková.

Little Shop of Horrors neboli Malý krámek hrůz, jak zní původní název muzikálu, se poprvé objevil na jevišti Off-Broadwaye v roce 1982. Autor libreta Howard Ashman a skladatel hudby Alan Menken se k jeho napsání nechali inspirovat americkým nízkorozpočtovým filmem z roku 1960, černou komedií plnou svérázných postaviček s různými stupni bizarnosti.

V pardubické verzi černé muzikálové komedie hrají a zpívají Martina SikorováPetr Borovec, dnes již hostující Milan NěmecZdeněk RumpíkTomáš Lněnička a další, které doprovází živý jedenáctičlenný orchestr.

„Myslím si, že tak dobře napsaných muzikálových komedií, jako je Little Shop of Horrors, moc není. Je to dokonale namíchaný koktejl humoru a svěží současné muziky,“ láká na derniéru Milan Němec, jenž je pod inscenací podepsán i jako asistent režie.

Další články